Skip to main content

BISNES FIKIR DUNIA FIKIR AKHIRAT

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Hello hello, Assalamualaikum.
Hai jangan lupakan sayaaaa. Saya masih wujud lagi di blog ini . Cuma keadaan agak sibuk kebelakangan ni ditambah pulak dengan nak dekat puasa .

Banyak sangat aktiviti yang saya buat selama senyap ni. Tapi siapalah kita manusia biasa. Mana mampu untuk lakukan SEMUA benda sekaligus. Mana mampu saya mahu update setiap aktiviti bila dah jadual terlalu padat.

Satu saja saya dapat!

Ini membuktikan, kita hamba yang lemah dan tak berkuasa apa. Siapa kita berlagak mahu lakukan banyak perkara dengan sempurna sedang kita TAK MAMPU apapun.

Segala KEMAMPUAN selama ni sebenarnya dari Allah. Allah yang bantu kita, izinkan kita, beri kita secebis kekuatan Maha Kuat.

Bisnes dengan kesibukan dunia adalah PALING JELEK untuk di praktik. Sedang, bisnes yang berkesempatan mengerja hal akhirat, PALING INDAH dilalui.

Ia berbeza.

Pastinya, jika kita kejar akhirat, duniakan datang. Kejarkan dunia, akhirat tak nampak bayang. Nauzubillahiminzalik.

Memandangkan tak berapa hari lagi je kita berpuasa, makanya , kita sama-sama bermuhasabah. Betulkan yang salah. Biasakan yang betul.

Salam sayang
Dhuha.

Comments

Popular posts from this blog

10 CADANGAN HADIAH PENGANTIN

Teks : Dhuha Rashidi

Ahhaaaa, dah pening ya nak beri apa pada pasangan pengantin. Dapat pula pasangan pengantin tu nanti sahabat baik kita, sepupu kita, adik beradik kita, orang yang kita hargai sangat. .
Kita nak beri mereka sesuatu yang istimewa. Tapi, kita sendiri pun buntu. .
Tidak mengapa. Saya tolong berikan idea. Mana tahu awak rasa berkenan salah satu kan?
IDEA HADIAH YANG RARE
1. SET PINGGAN MANGKUK.
Ini dirasakan ramai orang telah buat. Ia mudah dan murah. Senang nak bungkus kerana sudah berkotak. Boleh juga ditukar kepada set gelas dan sebagainya.
2. DAPUR GAS
Sebenarnya , untuk pasangan pengantin baru, keperluan gas adalah satu perkara yang mustahak. Untuk membeli gas baru memerlukan kos. Kita bokeh bantu pasangan baru nikah dengan hadiahkan mereka gas dan dapur.
3. BARANG ELEKTRIK
Ini juga hadiah yang sudah biasa di beri kepada pasabgan pengantin. Contoh barangan elektrik adalah seperti blander, iron, kettle , pembakar roti dan sebagainya yang berguna untuk keperluan hari…

HADIAH PENGANTIN BAWAH RM50

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Minggu ini saya ligat menyiapkan tempahan untuk hadiah hari perkahwinan bulan Mac ini.
.

Musim cuti sekolah tiba lagi. Jadi padatlah jadual jemputan kenduri sepanjang minggu kan?
.

Saya berpeluang memeriahkan majlis perkahwinan dengan hadiah yang sangat mesra ekonomi ini. Hadiah perkahwinan bawah RM50.
.

Inilah contoh tulisan khat yang akan di framekan esok. Adik ni tempah saiz A4 dengan harga RM49 .

Unik kan?



SEWA MESIN CUCI KARPET

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Sepanjang minggu ini klien kami adalah dari geng geng ofis yang nak cuci karpet ofis. Yang kami lihat, jika mereka menelefon untuk tempahan mesin cuci, terus sewa sekali dengan team cce.




Ada yang tak mampu nak cuci sendiri kan? Serahkan saja pada kami untuk tidak memenatkan.  .
Bermakna, CCE beri anda dua pilihan. Samada mahu cuci sendiri atau kami yang akan cucikan.  .
Cuci sendiri memang lebih jimat. Lebih puashati kerana sentuhan cucian tangan sendiri. Tapiiiii, jika anda sudah kekurangan masa atau kurang tenaga kerja, kami sedia bila bila masa memberi khidmat. .

Bezanya, caj perkhidmatan akan naik bertambah. Namun, ia tetap masih berbaloi dengan harga sewaan ini. .
Penghantaran pula akan dikenakan mengikut lokasi. Kami membuka sewaan mesin cuci karpet ini di kawasan sekitar Lembah Klang.  .
Sewa selama 24jam anda boleh cuci sepuas hati atau kongsi kongsi. .
Atau. Sewa sekali dengan team CCE, kami datang cuci cuci. Okey okey ?
Untuk booking…